(Wortel)stamppot

Door
Vivian van Orsouw
|
november 18, 2022
|
Recepten

voldoende groente in zit en niet te veel aardappelen. Een goed alternatief voor aardappelen zijn wortelpeterselie en pastinaak. Verder is het belangrijk dat de stamppot niet te veel vet bevat. Vervang daarom de boter door een beetje kookvocht en laat de spekjes achterwegen.

Ingrediënten
Voor 2-3 personen

  • 1 grote winterpeen (+/-350 gram)
  • 3 wortelpeterselie (+/-350 gram)
  • 2 rode uien
  • 400-500 gram aardappels

Bereiding

  1. Schil de winterpeen, wortelpeterselie, aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de ui in ringen.
  2. Kook de winterpeen en aardappelen in 20 minuten gaar en voeg na 10 min de wortelpeterselie en ui toe.
  3. Giet af en stamp deze met de stamper, voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe om de stamp smeuïger te maken.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

Lekker met een gehaktbal van rund, kip of vegetarisch gehakt.

Eet smakelijk!