Ben jij toe aan een ander ontbijtje in de ochtend?
Dit is een gezonde mogelijkheid en wanneer het gemaakt is ook supersnel voor in de ochtend. Je kunt dit ontbijt namelijk invriezen en een avond van tevoren uit de vriezer halen zodat je de volgende ochtend een lekker en gezond ontbijtje hebt wat snel en niet ‘standaard’ is! Voeg als topping eventueel nog 1-2 eetlepels magere kwark toe en eet smakelijk!

Ingrediënten
Voor +- 10 muffins

  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen uit de diepvries
  • 150 gram geplette havermout
  • 40 gram pecannoten
  • 1 ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Meng de havermout, bakpoeder, kaneel en zout in een kom. 
  2. Meng vervolgens in een andere kom het ei en de melk. Voeg hier de geprakte banaan aan toe en meng het goed door elkaar.
  3. Meng de droge mix met de natte mix. 
  4. Breek de pecannoten in kleine stukjes en voeg deze samen met de blauwe bessen als laatste toe aan het mengsel. 
  5. Verdeel het mengsel over +-10 ingevette muffin vormpjes en bak ze ongeveer 20 minuten af in de oven.

Voeg als topping eventueel nog 1-2 eetlepels magere kwark toe, eet smakelijk!