Wil je een keer wat anders als ontbijt of lunch? Maak dan eens deze gezondere wentelteefjes. Wentelteefjes worden vaak gemaakt van wit brood en er wordt vaak veel suiker gebruikt. Hierdoor zijn ze een stuk minder voedzaam. In dit recept gebruik je bruin/volkorenbrood en wordt er geen suiker toegevoegd. Voor deze wentelteefjes gebruik je vers fruit en yoghurt of kwark als gezonde topping. Lekker maar ook nog eens goed voor je!
Ingrediënten
voor 2 personen:
- 4 Sneetjes bruin/volkorenbrood
- 150ml halfvolle melk
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- snuf kaneel
- optioneel: een beetje zoetstof
Bereiding
- Meng de halfvolle melk met het ei, de vanille extract en een snuf kaneel. Voeg eventueel wat zoetstof toe om hem zoeter te maken
- Verhit wat vloeibare boter of olie in een koekenpan
- Haal de sneetjes brood door het eimengsel en bak deze in de pan aan beide kanten goudbruin
- Maak de wentelteefjes af met wat vers fruit en yoghurt/kwark
Eet smakelijk!