De zomer loopt op zijn einde maar de temperatuur blijft nog wel even goed. En dan is er niks
lekkerder dan een pastasalade als avondmaaltijd. En nog een portie over? Neem deze dan de
volgende dag mee als lunch, ook nog eens goed tegen verspilling!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de salade
- 120 gram volkorenpasta (onbereid)
- 250 gram trostomaten in partjes
- 150 gram komkommer in blokjes
- 1 rode ui en snippers
- 40 gram rucola
- 1 eetlepel olijven in schijfjes
- 125 gram (1 blikje) tonijn op waterbasis
- 2 gekookte eieren
- 1 eetlepel pijnboompitten
Voor de dressing
- 1 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 tl mosterd
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Kook de eieren 7-8 minuten, en snij ze vervolgens in partjes van 4.
- Snij de groenten en meng en ze samen met de tonijn in een grote schaal.
- Voeg de pasta en de rucola toe
- Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg deze ook toe.
- Garneer de salade met de eieren en pijnboompitten.
Eet smakelijk!