De zomer begint bijna en in die periode wordt er volop gebruik gemaakt van de barbecue. Vaak bestaat deze barbecue uit vlees, stokbrood, sausjes en salades. Super lekker, maar ook net wat minder voedzaam. Dat betekent echter niet dat je de barbecue op moet geven als je gezonder probeert te eten of af te vallen. Er zijn genoeg manieren waarop je toch lekker kunt barbecueën op een bewustere manier. Hier delen wij wat tips om je daarbij te helpen!

– Kies voor mager en onbewerkt vlees op de barbecue. Laat de worstjes en speklappen liever staan en kies in plaats daarvan voor vlees zoals een biefstuk, varkenshaas en/of kipfilet. Ook vis kun je prima op de barbecue leggen, denk hierbij aan een stukje zalm, kabeljauw en/of garnalen spiesjes.
– Maak zelf een salade vol met groenten. De aardappelsalade en huzarensalade zijn natuurlijkhartstikke lekker, maar bevatten ook veel meer kcal. Kies ervoor om zelf een salade te maken met bijvoorbeeld tomaat en komkommer. Voeg daar eventueel nog wat extra’s aan toe en je hebt een lekkere en gezondere salade!
– Leg eens groenten op de barbecue! Groenten hoeven niet alleen in een salade, je kunt ook prima groenten grillen op de barbecue, daar krijgen ze zelfs een lekkere smaak van. Denk hierbij aan maïskolven of spiesjes van onder andere courgette, paprika en ui.
– Let op met de sausjes: satésaus, mayonaise en cocktailsaus zijn allemaal hoog in energie. Kies liever voor een minder vette saus en maak bijvoorbeeld zelf een knoflooksaus op basis van yoghurt, een guacamole van avocado, een tomatensalsa of kies eens voor een tzatziki.
– Stokbrood kan natuurlijk niet ontbreken. Kies hier bij voorkeur voor een bruine variant en let op met de hoeveelheden
– Maak zelf een grote kan met water met een smaakje, denk hierbij aan citroen en munt, komkommer of rood fruit. Dit geeft je water net wat extra’s en is heerlijk fris voor in de zomer.

Lekker en gezond genieten deze zomer!