Gevulde paprika’s

Een lekker vegetarisch gevulde paprika. Makkelijk te maken en vol met groenten. In dit recept is gebruik gemaakt van feta light, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon 30+ geraspte kaas te gebruiken.

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 2 – 3 rode paprika’s
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 75 gram volkoren couscous
– 1 klein blikje linzen
– 200 gram tomatenblokjes
– 1 tl paprikapoeder + 1 tl gemalen komijn + 1 tl gedroogde oregano
– 50 – 75 gram feta light of 30+ geraspte kas
– 1 el pompoenpitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking
2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de knoflook en ui
3. Voeg vervolgens de courgette blokjes toe en bak even mee
4. Voeg de oregano, paprikapoeder en komijn toe, samen met de linzen, bereide couscous en tomatenblokjes. Laat het geheel circa 5 minuten bakken en breng op smaak met peper en zout
5. Snijd de paprika doormidden en vul alle helften met het mengsel. Verkruimel de feta over de paprika’s en verdeel ook de pompoenpitten hierover
6. Zet in de oven voor 20 minuten. Maak de paprika’s eventueel af met wat verse groene kruiden

Eet smakelijk!

Chat openen