Borrelen tijdens de feestdagen kan ook verantwoord. Kies voor onze feestelijke borrelplank. Heerlijk genieten!
BORRELPLANK
4 (als hoofdgerecht) of 8 personen (als voorgerecht of tijdens de borrel).
Gehaktballetjes met kwarkdressing
Ingrediënten (4 personen)
Gehaktballetjes
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ rauw ei
- 1 el olijfolie
- Peper naar wens
Kwarkdressing
- 100 ml magere kwark
- 2 el verse bieslook
- Peper naar wens
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten door elkaar heen behalve de olijfolie
- Draai kleine balletjes van het mengsel
- Verhit 1 el olijfolie in de pan
- Bak de gehaktballatjes op laag vuur bruin en gaar
- Meng de kwark met de gesneden bieslook en peper
- Serveer de gehaktballetjes warm met de kwarkdip ernaast
Tomaatjes en aubergine
Ingrediënten (4 personen)
- 1 aubergine
- 20 kerstomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Peper naar wens
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden C
- Was en droog de groentes
- Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm
- Bekleed de bakplaat met de tomaten en plakken aubergine. Sprenkel de olijfolie en balsamicoazijn er overheen. Strooi de peper en kruiden er overheen
- Bak 20 min in de oven
- Lauw serveren
Mini omelet
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ½ ei
- 1 sjalotje
- ¼ paprika
- Verse bieslook
- 100 ml halfvolle melk
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Klop het ei los en voeg hier de overige ingrediënten aan toe, behalve de olijfolie
- Verhit 1 el olijfolie in de pan
- Bak de omelet gaar op laag vuur
- Snijd de omelet in blokjes
- Lauw warm serveren
Aanvulling borrelplank:
- 50 gram ongezouten noten
- 10 blokjes 30+ kaas 1x1cm (totaal 30 gram)
- Geschilde bospeen
- Staafjes komkommer
- Staafjes paprika
- Olijven