Borrelen tijdens de feestdagen kan ook verantwoord. Kies voor onze feestelijke borrelplank. Heerlijk genieten!

 

BORRELPLANK

4 (als hoofdgerecht) of 8 personen (als voorgerecht of tijdens de borrel).

 

Gehaktballetjes met kwarkdressing

Ingrediënten (4 personen)

 

Gehaktballetjes

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ rauw ei
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar wens

 

Kwarkdressing

  • 100 ml magere kwark
  • 2 el verse bieslook
  • Peper naar wens

 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar heen behalve de olijfolie
  2. Draai kleine balletjes van het mengsel
  3. Verhit 1 el olijfolie in de pan
  4. Bak de gehaktballatjes op laag vuur bruin en gaar
  5. Meng de kwark met de gesneden bieslook en peper
  6. Serveer de gehaktballetjes warm met de kwarkdip ernaast

 

Tomaatjes en aubergine

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 1 aubergine
  • 20 kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper naar wens

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden C
  2. Was en droog de groentes
  3. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm
  4. Bekleed de bakplaat met de tomaten en plakken aubergine. Sprenkel de olijfolie en balsamicoazijn er overheen. Strooi de peper en kruiden er overheen
  5. Bak 20 min in de oven
  6. Lauw serveren

 

Mini omelet

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 1 ½ ei
  • 1 sjalotje
  • ¼ paprika
  • Verse bieslook
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Klop het ei los en voeg hier de overige ingrediënten aan toe, behalve de olijfolie
  2. Verhit 1 el olijfolie in de pan
  3. Bak de omelet gaar op laag vuur
  4. Snijd de omelet in blokjes
  5. Lauw warm serveren

 

 

Aanvulling borrelplank:

 

  • 50 gram ongezouten noten
  • 10 blokjes 30+ kaas 1x1cm (totaal 30 gram)
  • Geschilde bospeen
  • Staafjes komkommer
  • Staafjes paprika
  • Olijven